Chris Henskens

Groter pand voor Atirio. Klaar voor groei.

15/07/2024

(foto: Chris Henskens —  © Sven Dillen)

Na dertien jaar van toewijding en innovatie is Atirio klaar voor een volgende significante groeifase. Sinds onze oprichting in 2011 door Chris Henskens hebben we ons gericht op het merkonafhankelijk onderhoud en herstellingen van medische apparatuur, zowel op locatie als in onze gespecialiseerde ateliers. Vandaag zijn we trots om aan te kondigen dat we een belangrijke stap vooruit hebben gezet met het aantrekken van investeerders samen met de verhuis naar een groter pand in Diepenbeek.

Unieke gecertificeerde methodiek

Bij Atirio hebben we een unieke methodiek ontwikkeld waarbij ondersteuning en ontzorging van zorginstellingen en fabrikanten van medische apparatuur in de Benelux centraal staan. Deze aanpak heeft ons niet alleen een reputatie van betrouwbaarheid en kwaliteit opgeleverd, maar ook een stabiele groei mogelijk gemaakt. In de afgelopen twee jaar is ons personeelsbestand gegroeid van drie naar acht medewerkers, wat een duidelijke indicatie is van de toenemende vraag naar onze diensten.

Een belangrijk onderdeel van onze toewijding aan kwaliteit is onze ISO 9001-certificering. Deze internationaal erkende norm bevestigt dat ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de hoogste standaarden. Dit stelt ons in staat om consequent hoogwaardige diensten te leveren en voortdurend te verbeteren, wat cruciaal is voor onze groeiambities en klanttevredenheid.

Groei & Investeerders

Om de volgende grote stap in onze groei te realiseren, hebben we de hulp ingeroepen van ervaren investeerders/ ondernemers die hun kennis en middelen willen inzetten voor verdere expansie. Onder deze investeerders bevinden zich Vaninvest, de holding boven Vandeputte Medical, en de Z-group van Matty Zadnikar, beide geen onbekenden in de sector.

Met deze nieuwe partners aan onze zijde hebben we ambitieuze doelen gesteld. Tegen 2030 willen we onze omzet verhogen van 1 miljoen naar 5 miljoen euro en ons personeelsbestand verdubbelen. Om dit te bereiken, richten we ons op nieuwe, nog niet volledig ontgonnen markten die baat kunnen hebben bij onze onderhoudsdiensten. Dit omvat onder andere rusthuizen, uitleenservices voor hulpmiddelen, privéklinieken, tandartspraktijken, oogartsen en zelfs dierenartsen.

Nieuwe locatie

Onze nieuwe locatie in Diepenbeek biedt niet alleen meer ruimte voor onze gespecialiseerde ateliers, maar ook betere faciliteiten om onze diensten verder uit te breiden en te verbeteren. Met deze infrastructuur zijn we beter uitgerust om aan de groeiende behoeften van onze klanten te voldoen.

Voorsprong in de sector behouden

Chris Henskens, oprichter van Atirio, is optimistisch over de toekomst:

"Met de steun van onze nieuwe partners en ons toegewijde team, zijn we klaar om onze diensten uit te breiden en nog meer klanten in diverse sectoren te ondersteunen. Onze focus blijft altijd op kwaliteit en betrouwbaarheid, zodat onze klanten kunnen vertrouwen op perfect functionerende medische apparatuur."

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Atirio. Met onze bewezen methodiek, strategische partnerschappen en de nieuwe faciliteiten in Diepenbeek zijn we goed gepositioneerd om een toonaangevende speler te blijven in de onderhouds- en herstellingssector van medische apparatuur in de Benelux en daarbuiten.